Spring naar de content

Mysterieuze Ravelli bestormt boekenranglijst

Een mysterieus boek komt deze week de fictie toptien binnen. De vliegenvanger van Ravelli heeft een gelikte website met muziekstukken en een spannend promofilmpje. De ware identiteit van de schrijver wordt angstvallig verborgen gehouden, wat het mysterie enkel groter maakt. Aan publiciteit heeft het boek, dat gebaseerd is op dagboekverhalen van een oude monnik, geen gebrek. Rik Felderhof, uitgever van het boek, reikte onlangs het eerste exemplaar in Rome uit aan priester/auteur Antoine Bodar en was te gast bij Eva op Zondag. Daar deed hij natuurlijk niets anders dan het raadsel intact houden. Vooralsnog staat Ravelli op acht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Voor de vierde week op rij voert Paulo Coelho’s roman Aleph de lijst van de meest gelezen fictieboeken in Nederland aan. Net als vorige week staat de Chileense schrijfster Isabel Allende op twee met Het negende schrift van Maya. Verassende nummer drie is S.J. Watson’s Voor ik ga slapen, die vorige week nog op de zesde plek stond.

Door de plotselinge opmars van Watsons boek over een vrouw met kortetermijngeheugeverlies zakt Bella Italia van Suzanne Vermeer net als vorige week een plekje, nu naar nummer vier. Carlos Ruiz Zafón is de grootste stijger van de week en klimt met Het middernachtspaleis van negen naar vijf.

Karin Slaughter en Nicci French verliezen steeds meer terrein en blijven zakken. Gevallen zakt maar een plekje (van vijf naar zes) maar Blauwe Maandag van het Engelse schrijversechtpaar gaat van vier naar zeven.

Jonas Jonasson’s De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween keert terug in de lijst. De zwartkomische Zweedse roadtriproman stijgt naar plek acht. Simone van der Vlugt lijkt door de terugkomst van Jonasson uit de lijst te vallen, deze week staat haar In mijn dromen nog net op tien.