Spring naar de content

Zo preuts is Canada: parlementslid poetst inkijk weg

Het 29-jarige Canadese parlementslid Rathika Sitsabaiesan heeft een Tamil-afkomst en is groot voorvechtster van vrouwenrechten. Grote kans dat u nog nooit van haar heeft gehoord. Onlangs opgedoken foto’s zullen daar verandering in brengen: voortaan is Sitsabaiesan de politica wier decolleté werd weggepoetst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Cleavage-gate kwam aan het licht toen een lezer van de blogsite Contrarian een artikel van the Globe and Mail over het parlementslid las. Toen hij vervolgens Sitsabaiesan googlede vond hij een foto van de politica in kwestie waarin haar rondborstigheid niet te missen was. Op de officiële website van het Canadese parlement bleek diezelfde foto te staan, maar dan preuts gefotoshopt.

Vooralsnog is onduidelijk wie opdracht heeft gegeven het decolleté van de sociaaldemocrate weg te poetsen. Volgens een woordvoerder van het parlement hebben de parlementsleden normaliter zelf het laatste woord over hun profielfoto. Sitsabaiesan zelf heeft nog niet willen reageren.

In het Engelse parlement is men trouwens niet vies van een mooi paar borsten, zo bleek uit de kledingkeuze van parlementslid Lisa Nandy.