Spring naar de content

Donner: Islamkampen geen bedreiging voor Nederlandse staat

Een maand geleden stelde de PVV-fractie in de Tweede Kamer nog woeste Kamervragen aan minister Donner naar aanleiding van een Telegraaf-artikel over nieuw bekeerde moslims uit Nederland die naar Egypte afreizen om aldaar zogenaamde haatkampen te bezoeken. In luxe hotels nota bene! Reden voor PVV’er Van Klaveren om Donner (à 1750 euro per vraag) te vragen of hij niet kon bevorderen dat deze autochtone bekeerlingen ‘een enkele reis zouden nemen en niet meer terug konden komen naar Nederland?‘ Het antwoord van de minister is erg simpel: Nee.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nee, beste PVV-fractie, de Nederlandse staat neemt niet zomaar de paspoorten van landgenoten af. Of, in Donners woorden: “Het Nederlanderschap kan op grond van de Rijkswet op het Nederlanderschap worden ingetrokken indien de betrokkene onherroepelijk is veroordeeld voor misdrijven tegen de veiligheid van de Staat, waaronder misdrijven gepleegd met een terroristisch oogmerk, een veroordeling wegens het zonder toestemming van de Koningin werven van personen voor vreemde krijgsdienst of gewapende strijd, als die strijd zich tegen het Koninkrijk richt en misdrijven tegen de menselijkheid. Dit is niet aan de orde.

Joram van Klaveren vangt dus bot met zijn Kamervraag, zoals eerder al gebeurde met zijn vragen over het parkeerbeleid tijdens Ramadan en de denaturalisering van Marokkaans straattuig. Het antwoord van minister Donner is wel goed nieuws voor de Nederlandse bekeerlingen, die kunnen gewoon lekker op islamkamp in Cairo. Helaas zijn de inschrijvingen voor het kamp van 8 tot 15 oktober al gesloten. Volgend jaar beter!

Onderwerpen