Spring naar de content

Waarom mannen meer sekspartners (zeggen te) hebben dan vrouwen

Goed, we weten nu allemaal dat Jeroen Pauw ‘geen idee’ heeft met hoeveel vrouwen hij het bed deelde, maar dat het er wel meer dan tweehonderd zijn. Uit onderzoek blijkt dat mannen de administratie van hun seksleven sowieso slechter bijhouden dan vrouwen en meer geneigd zijn te overdrijven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ontboezemingen over het aantal sekspartners moeten we volgens de Amerikaanse seksuologe Debby Herbenick vaak met een korreltje zout nemen. Zo erg als voorgesteld in tienerfilm American Pie II is het niet (The Rule of Three: bij mannen moet je het aantal door drie delen, bij vrouwen vermenigvuldigen met drie), maar mannen zeggen gemiddeld zeven sekspartners te hebben gehad en vrouwen vier. En dat kan mathematisch gezien dus niet.

(Lees verder onder de Rule of Three-video.)
<iframe width=”470″ height=”275″ src=”http://www.youtube.com/embed/9oVoJMVsKtk” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Volgens Herbenick ligt het ook aan de verschillende definities van seks. Is orale seks ook seks? En anale seks? En als je de naam vergeten bent, tel je hem/haar dan wel mee? Vrouwen zijn eerder geneigd om vluchtige contacten te ‘vergeten’, mannen niet. Mannen noemen ook vaker ronde cijfers en vrouwen precieze aantallen.

Afgelopen weekeinde ging in Amerika de komedie What’s Your Number? in première, waarin wordt gesteld dat vrouwen die meer dan twintig sekspartners hebben gehad moeilijker een vaste partner kunnen vinden. De film haalde de Nederlandse bioscopen niet, u moet ervoor naar België.

(Lees verder onder de grove schatting van Jeroen Pauw.)
<iframe width=”470″ height=”300″ src=”http://www.youtube.com/embed/Jy0Ag-2cIu0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Who’s next voor de tv-interviewer? In ieder geval níet Ebru Umar. “Ik kan me niet voorstellen dat je wilt sexen met iemand die (meer dan) 200 vrouwen genaaid heeft,” tweette zij vanmiddag.

Onderwerpen