Spring naar de content

Gerritsen komt nieuw binnen op twee

Thrillerschrijfster Tess Gerritsen heeft een nieuwe bestseller geschreven. Het stille meisje, dat het negende deel van haar Rizzoli & Isles-reeks vormt, komt vanuit het niets binnen op nummer twee. Gerritsen moet voorlopig alleen Aleph van de Braziliaanse auteur Paulo Coelho voor zich dulden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De voormalig arts, die tijdens haar zwangerschapsverlof haar eerste suspenseroman schreef, behoort al jaren tot de absolute top in thrillerboekenland. Het stille meisje stond eerder dit jaar al in de New York Times bestsellerlijst en doet het nu dus ook goed in Nederland. De populaire televisieserie Rizzoli & Isles, gebaseerd op de boeken van Gerritsen, draagt natuurlijk bij aan de populariteit van de Amerikaanse schrijfster.

Door de komst van Het stille meisje zakt Het negende schrift van Maya van de Chileense schrijfster Isabel Allende van twee naar drie. Het middernachtspaleis van Carlos Ruiz Zafón en het zomerse Bella Italia van Suzanne Vermeer wisselen van plek en completeren de top vijf.

Grootste daler van de week is S.J. Watson. Voor ik ga slapen viel uit de topdrie naar de zevende stek en lijkt daarmee uit de lijst te verdwijnen. Ook Karin Slaughters Gevallen verliest weer twee plaatsen. Jonas Jonasson klimt juist twee plekken met zijn De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, van acht naar zes.

De mysterieuze Ravelli lijkt alle ingrediënten voor een instant bestseller in zich te hebben: een anonieme auteur, een Forrest Gump-achtig levensverhaal en heftige kritiek op de katholieke kerk. Desondanks blijft De vliegenvanger steken op plek negen.

De lijst heeft naast Het stille meisje overigens nog een nieuwe binnenkomer. Met Drie is te veel, een verhaal over een enorm succesvolle familie die uit elkaar lijkt te vallen door een interview met een beeldschone journaliste, komt chicklitkoningin Jill Mansell de lijst binnen op de tiende plaats.