Spring naar de content

Blogger Breedveld 'toucheert' D66-raadslid met krant

Twitter, the gift that never stops giving. Werden duels vroeger nog uitgevochten met het floret of zelfs de blanke sabel, inmiddels denken opponenten daar anders over. De krant is het wapen van dienst. Letterlijk. Wat een discussie tussen twee heren moest worden eindigde bijkans in een nare papercut in het aangezicht van het Amsterdamse D66-raadslid Thijs Kleinpaste. Dader: weblogger Peter Breedveld. De twee hadden via Twitter afgesproken om een kopje koffie te drinken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Maar dat kopje koffie kwam er niet. Verbouwereerd meldde het jonge raadslid dat hij was belaagd met een krant. "Dat was een discussie? Boeiend. Het in mijn gezicht slaan met de krant, was dat ook 'discussie'?" Sociale media zouden de sociale media niet zijn als we niet álle details zouden kunnen lezen. Kleinpaste zette dan ook een foto van de krant in kwestie online. Pijnlijk voor de D66'er was dat Breedveld hem met zijn eígen krant 'toucheerde'.

Breedveld stelt zich terughoudend op over het voorval. "Met slecht opgevoede kinderen moet je, net als met idioten, niet in discussie gaan en dat had ik kunnen weten," laat hij weten via de microblogdienst. Breedveld kwam begin dit jaar in opspraak na wat komisch bedoelde tweets over PVV'ers. Een artikel van de inmiddels opgestapte Telegraaf-journalist Martijn Koolhoven luidde vervolgens een flinke mediarel in.

Onderwerpen