Spring naar de content

Na een beetje regen heeft heel Amsterdam weer natte voeten. Willem-Alexander, doe er wat aan!

Van Amerika tot Australie tot Vietnam; als het op waterbeheer aankomt kijken alle landen onze kant op. Maar na een beetje regen met droge voeten onze eigen hoofdstad doorkruisen.. ho maar!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Karen Geurtsen

Wat is dat toch met Amsterdam? Zodra er een beetje regen valt, lopen alle goten vol en wordt een fietsritje naar het werk een waar waterballet. Een toerist die vandaag langs de grachten slentert, zal zich niet zo gauw in een toonaangevend watermanagementland wanen.

Waar het aan ligt dat de Amsterdamse klinkers de regen al gauw niet meer aan kunnen, is lastig te bepalen. Misschien speelt mee dat de meeste stratenmakers van gene zijde van de NAP-grens komen? Of zijn we gewoon zo hard bezig met het managen van andermans overstromingen, dat we de eigen hoofdstad uit het oog verliezen?

Hoe dan ook, het is geen goed visitekaartje voor een volk waarvan Hansje Brinker (u weet wel, van het vingertje in de ‘dyke’ ) bijkans de bekendste vertegenwoordiger is, en de kroonprins als watergoeroe de hele wereld over reist. Daarom, Willem-Alexander, doe er wat aan!