Spring naar de content

Ajax-fan twittert boek bijeen

Weet u het nog? Seizoen 2010-2011? PSV was 24 speelrondes koploper, waarvan 15 op rij. Vervolgens stortten de Brabanders in, nam FC Twente het stokje over en leken de Tukkers hun titel te prolongeren. Tot 15 mei, de allerlaatste speelronde, waarin Twente in een rechtstreeks duel met Ajax het kampioenschap aan de Amsterdammers moest laten. Gedurende het seizoen stond er één speciale fan op de tribunes, die van elke Ajax-wedstrijd twitterverslagen bijhield. En die zijn nu gebundeld in een boek. De allereerste in zijn soort.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Onder het pseudoniem 3HoogAchter twitterde de auteur van #derdester over de opstand van Cruijff, het ontslag van trainer Jol en het vertrek van Luis Suarez. Hij deed verslag van de dubbele vernedering door ADO Den Haag en van de dubbele 0-0 tegen PSV. Kortom: over het behalen van de dertigste landstitel.

Het twitterdagboek is niet alleen een leuke terugblik voor Ajax-fans. Wedstrijdtweets kunnen namelijk precies de gemoederen van de dag zelf laten zien. Het boek is daarom een interessante combinatie van oude en nieuwe media. Nog niet eerder werden tweets van een persoon als dagboek uitgebracht. Twitterberichten op papier: mogelijk een nieuwe trend.

3HoogAchter is na het afgelopen seizoen niet gestopt met twitteren, ook in 2011/2012 beschrijft hij weer de dagelijkse beslommeringen van de club met dertig landstitels. Dit seizoen komen onder andere de vormcrisis van Theo Janssen en de nederlaag tegen FC Groningen aan bod. Het is nog onduidelijk of die volgend jaar in boekvorm verschijnen.