Spring naar de content

Wedden dat de fusie van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland straks weer wordt teruggedraaid?

Dat plan om de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland te laten fuseren, moeten we daar iets van vinden? Misschien wel niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

Ik ken namelijk mensen die in de jaren vijftig na lang nadenken een mening hadden gekregen over het plan om het aantal leden van de Tweede Kamer uit te breiden van honderd naar honderdvijftig. Diezelfde mensen moeten sinds kort een mening zien te krijgen over het idee van het kabinet-Rutte om het aantal leden van de Tweede Kamer weer terug te brengen. Van – inderdaad – honderdvijftig naar honderd.

Ook ken ik mensen die in de jaren zestig na lang nadenken een mening hadden gekregen over de instelling van het Openbaar Lichaam Rijnmond, een nieuwe bestuurslaag die was bedoeld om Rotterdam en omstreken beter te besturen. Diezelfde mensen moesten in de jaren tachtig een mening zien te krijgen over het plan om het Openbaar Lichaam Rijnmond weer af te schaffen.

Voorts ken ik mensen die in de jaren zeventig en tachtig na lang nadenken een mening hadden gekregen over het plan om in de grote steden zogenoemde ‘stadsdeelraden’ in te stellen. Diezelfde mensen moeten sinds het aantreden van het kabinet-Rutte een mening hebben over het voornemen om die stadsdeelraden weer op te heffen.

Misschien is het daarom beter om géén opinie te hebben over de voorgenomen samenvoeging van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Beter lijkt het me om alvast een mening te gaan vormen over het idee om van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland opnieuw zelfstandige provincies te gaan maken. Wedden dat de bestuurskundigen die al deze malle plannen verzinnen daar ook al mee bezig zijn?