Spring naar de content

Opnieuw bestseller voor chicklitkoningin Jill Mansell

Hoewel volgens experts het genre van de chicklit op zijn retour is, weet Jill Mansell deze week toch de topdrie binnen te komen met haar nieuwe titel Drie is te veel. Mansell, successchrijfster van talloze luchtige romans die voornamelijk over vrouwen, shoppen, mannen, schoenen en relaties gaan, verkocht vorige week in een Bruna in winkelcentrum De Boogaard te Rijswijk haar 2 miljoenste exemplaar in Nederland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Onbetwiste nummer één in de boekenranglijst blijft Aleph van Paulo Coelho, gevolgd door de thriller Het stille meisje van de Amerikaanse arts cq. schrijfster Tess Gerritsen. Door de opmars van Mansell verliest Isabel Allende haar plek in de top drie. Het negende schrift van Maya staat nu op plek vier.

Leek het vorige week nog dat S.J. Watson langzaam zou verdwijnen uit de lijst, deze week klimt Voor ik ga slapen twee plekken naar nummer vijf. De Zweedse auteur Jonas Jonasson blijft steken op de zesde plek met zijn De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Peter Buwalda kent een opmerkelijke comeback in de lijst. Bonita Avenue stond in juli voor het laatst in de toptien, maar de nominatie voor de AKO Literatuurprijs 2011 heeft voor een nieuwe opleving in verkopen gezorgd. Buwalda staat deze week op zeven.

Daarmee staat de auteur van het boek vol zelfmoord, porno, moord en doodslag‘ net boven de grote verliezers van de week, Het middernachtspaleis van Carlos Ruiz Zafón en Bella Italia van Suzanne Vermeer. Beiden zakten vier plaatsen en staan respectievelijk op plek acht en negen. Schrijversechtpaar Nicci French komt terug in de lijst met een tiende stek voor Blauwe Maandag. De vliegenvanger, het mysterieuze boek van de onbekende Ravelli, is deze week uit de toptien verdwenen.

Onderwerpen