Spring naar de content

Deze week in HP/De Tijd

(kijk voor de onderwerpen onder de afbeelding)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

* Arjan Ederveen: ‘Ik heb geen toeters en bellen meer nodig’
In zijn nieuwe show staat Arjan Ederveen voor het eerst alleen op de planken.  Desondanks is het vintage Ederveen: absurdistisch, over het randje en toch relevant.  Een gesprek over theater, relaties en het slijten der dagen. ‘Ik zit in de puberteit van de ouderdom.’
klik hier

* Taalarmoede
Iedere week een artikel in zijn geheel op de site. Deze week de column van Beatrijs Ritsema over taal. ‘Passie’ is een wezenloos huis-tuin- en-keukenwoord geworden, zoals ‘leuk’.
klik hier

* De roman lééft!
In het huidige mediatijdperk verwordt de romankunst tot een ongevaarlijke eenheidsworst. Dat betoogt, vrij vertaald, Bas Heijne in Echt zien. Maar Heijne heeft niet goed gekeken.
klik hier

* Ons internationale brein
Instituut Clingendael, Nederlands meest toonaangevende denktank, heeft een bijna onschendbaar imago: er werken uiterst toegankelijke wetenschappers die beschikken over veel kennis, een vlotte babbel en een toonbaar uiterlijk. Het lijkt te mooi om waar te zijn.
klik hier

* De dood als zelfbehoud
Euthanasie. Hulp bij zelfmoord. Een kliniek voor levensbeëindiging. Claire Polders schreef een roman over de euthanasie van haar vader en houdt andere vormen van een waardige dood tegen het licht. ‘Als ik over een jaar nog leef, klaag ik mijn arts aan.’
klik hier