Spring naar de content

Occupy Amsterdam-voorman: ‘9/11 was een complot’

MET UPDATE – In navolging van de beweging in New York is vandaag ook in de hoofdstad een demonstratie gaande: Occupy Amsterdam. Initiatiefnemer van de bijeenkomst is Seth Lievense. Tevens is hij ‘coördinator’ van The Zeitgeist Movement Nederland. Een club van complotdenkers die stelt dat de aanslagen van 11 september 2001 in gang zijn gezet door de Amerikaanse regering. Plus: wist u dat de Rothschilds 50 procent van al het geld op de wereld in handen hebben? En ze hebben hun eigen drukpers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De films van de Zeitgeist-beweging bestaan uit een allegaartje van complottheoriën. Zeitgeist is een documentaire van Peter Joseph uitgebracht in het jaar 2007. De film onderzoekt samenzweringen over met name het christendom, de rol van de banken en het tenietdoen van burgerrechten en vrijheden van de bevolking. Lievense vertegenwoordigt de beweging in Nederland als coördinator (PDF).

In het forum van de website van Occupy Amsterdam roeren de complottheoretici zich ook. Wist u dat 50 procent van al het geld in handen is van de familie Rothschild? En dat zij ook de media in handen hebben? En dat ze geld naar believen kunnen bijdrukken? Komt nog bij dat de Rothschilds vermoedelijk ook nog John F. Kennedy hebben vermoord.

Uiteraard gaat het hier om een eenling op het forum van Occupy Amsterdam. Maar kennelijk kwamen de initiatiefnemers niet op het idee om zijn denkbeelden over samenzwerende bankiers te weerspreken. Zorgelijker is dat er in de Occupy-beweging antisemitische tendensen waarneembaar zijn. Neem bijvoorbeeld de protesten in Los Angeles waar de riedel van ‘Joodse bankiers hebben de macht’ wordt afgespeeld.

Enfin, meer over de achtergrond van de Occupy-beweging vindt u bij journalist Carel Brendel en het weblog Endandit. Ondertussen in Los Angeles:

Update 16 oktober, 15:00 uur – Een reactie van Seth Lievense in de comments. Volgens hem heeft de Nederlandse Zeitgeist beweging niets te maken met de eerste Zeitgeist-film. Wellicht opmerkelijk omdat de beweging geen afstand neemt van de twee vervolgfilms die zijn gemaakt door dezelfde documentairemaker: Zeitgeist beweging-grondlegger Peter Joseph. De reactie van Lievense vindt u hier.