Spring naar de content

Bonita Avenue verdrijft Coelho van eerste plaats

Bonita Avenue is zoals dat heet een ‘sleeper’. Een boek dat door mond op mond reclame langzaam maar beslist Nederland verovert.” Aldus Matthijs van Nieuwkerk vorige week woensdag in De Wereld Draait Door. Die bewoordingen zijn waarheid geworden, want de roman van Peter Buwalda is deze week het meest verkochte fictieboek van Nederland. Bonita Avenue is door de gratis publiciteit bij DWDD niet aan te slepen, aldus Grietje Braaksma, hoofd inkoop bij AKO.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Aan de wekenlange dominantie van Paulo Coelho’s Aleph is daardoor deze week een einde gekomen. De Braziliaan stond sinds 5 september op nummer een. Jill Mansell staat voor de tweede week op rij op plek drie, net voor Het stille meisje van Tess Gerritsen, die twee plaatsen zakt.

De rest van de toptien kent deze week behalve wat positiewisselingen weinig verandering. Wel kent de lijst nog een nieuwe binnenkomer: De Stiefmoeder van Renate Dorrestein. De roman over de relatie tussen moeder en stiefdochter komt de lijst binnen op plaats tien.

Al wekenlang is Wij zijn ons brein van Dick Swaab de onbetwiste nummer één in het nonfictiegenre. Wel kan Swaab concurrentie verwachten van een sterke nieuwe titel. Wie verstaat er kips? , de verzamelde columns van Youp van ’t Hek, komt vanuit het niets binnen op twee. Andere opmerkelijke titels in de nonfictielijst: Mark Rutte is lesbisch van Raoul Heertje (plek 7) en Ik ben oké, jij bent een sukkel van Berthold Gunster (plek 9).

Onderwerpen