Spring naar de content

Obama bestolen van catheder

De Leider van de Vrije Westerse Wereld is bestolen. Een vrachtwagen met daarin het presidentieel catheder van Barack Obama is door onverlaten ontvreemd. Het befaamde spreekgestoelte, de audio-apparatuur en Obama’s onafscheidelijke teleprompter werden gestolen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

De truck met audioapparatuur ter waarde van 200.000 dollar verdween maandag van een parkeerplaats in de plaats Henricon. Obama brengt morgen een bezoek aan Chesterfield (Virginia) en de vrachtwagen was daar naar op weg. Inmiddels is de truck teruggevonden, het is vooralsnog onduidelijk of de inhoud ook nog aanwezig is.

Het ministerie van Defensie doet inmiddels onderzoek naar de diefstal. Een woordvoerder laat weten dat er geen geheime informatie in de truck zat. Obama staat er om bekend het merendeel van zijn toespraken met een teleprompter te doen. Wat vooral buitengewoon geestig is als het apparaat hapert.  

Meer bij NBC12: “Did the thieves intentionally target the presidents truck or did they take advantage of a crime of opportunity and gave a big uh-oh when they saw what was inside.

Onderwerpen