Spring naar de content

De duizendste zakkenroller moet gewoon vervolgd worden

De speciale zakkenrollerseenheid van de Amsterdamse politie is zeer succesvol. Alleen al in 2011 pakten ze duizend dieven op. Eindelijk is daar de daadkrachtige agent waar het Nederlandse volk al jaren om roept. Maandag vierden de agenten van de eenheid hun jubileum op een wat onhandige manier. Ze plakten een briefje met daarop het getal ‘1000’ op de rug van de zojuist gearresteerde zakkenrolster. Het werd de agenten niet in dank afgenomen. De media spraken schande van deze moderne manier van schandpalen en het Amsterdamse korps betreurde de actie en deed zijn excuses. Gevolg: de ‘arme’ arrestante blijft door het OM onbestraft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Begrijp me goed, ik ben voor eerlijke straffen. Het is niet netjes van de politie om iemand voor schut te zetten. Maar om nu te zeggen dat de vrouw ‘al genoeg gestraft is door de media’, gaat me te ver. In het AT5-filmpje zien we nimmer het gezicht van de vrouw, noch weten we nu haar naam. De dame in kwestie blijft anoniem. Alleen mensen die aanwezig waren bij de arrestatie weten wie zij is. De dievegge kan gewoon over straat zonder dat iemand haar als zodanig herkent.

Dieven moeten gestraft worden. Zo werkt het rechtssysteem in Nederland. Andere zakkenrollers worden midden op straat gearresteerd en zij worden ook gewoon vervolgd. Zeker gezien het feit dat deze dame een veelpleger is moet het OM haar laten weten dat ze niet onbestraft haar gang kan gaan. Dat geeft tevens een sterk signaal aan de samenleving: misdadigers krijgen hun verdiende loon.

Denk ten slotte nog even aan het slachtoffer van deze zakkenrolster. Voor hem of haar zal het uitblijven van een boete of celstraf oneerlijk voelen, ook al zijn de spullen waarschijnlijk teruggegeven. Voor het slachtoffer zal alleen een fikse boete of celstraf genoeg voldoening geven om de nare herinnering aan de diefstal te doen vergeten.

Onderwerpen