Spring naar de content

Nieuwe iPhone: nog niet in Nederland, wel te koop in Iran

Dat er al meer dan vier miljoen Amerikanen, Canadezen, Britten, Fransen, Japanners, Australiërs en Duitsers rondlopen met de gloednieuwe iPhone 4S is voor Hollandse Applefans nog wel te begrijpen. Maar nu blijkt dat het nieuwste hebbedingetje ook al in winkels in Teheran te koop is. NOS-correspondent Thomas Erdbrink: “Not yet available in the EU, but already for sale in Tehran; the Iphone 4S, 32GB, at a whopping 1100 euro/$1500.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dat de iPhone te koop is in Iran mag bijzonder genoemd worden. De Amerikaanse regering heeft in 2010 een eenzijdig handelsembargo opgeworpen. Waarschijnlijk gaat het dus om telefoons die in het westen zijn gekocht en geëxporteerd naar Iran.

Eind december  gaat de iPhone 4S pas officieel in de verkoop in Iran. De verkoopdatum van de nieuwe iPhone in Nederland is vastgesteld op 28 oktober. Voor Nederlandse consumenten die niet langer willen wachten rest slechts een optie: de grens over. In de Applestore in het Duitse Oberhausen staan ook veel Nederlanders in de rij voor de kassa.

Onderwerpen