Spring naar de content

Soldaten verbranden boeken van Fox News-presentator Bill O'Reilly

Nog geen week geleden was Bill O'Reilly, de omstreden politiek commentator van de Amerikaanse nieuwszender Fox, te gast bij David Letterman. De twee hadden jarenlang ruzie, maar tijdens de uitzending begroeven ze de strijdbijl door middel van een high five. Werd aartsconservatief O'Reilly dan eindelijk geliefd bij de mainstream media? Eh, nee. Een soldaat uit Afghanistan laat via een blog weten dat hij met zijn compagnie onlangs een stapel boeken van de presentator heeft verbrand.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De soldaat meldde maandag op een anonieme blog: "Some jerk sent us two boxes of this awful book instead of anything soldiers at a remote outpost in Afghanistan might need, like, say, food or soap. Just burned the whole lot of them on my Commander’s orders." Het bericht werd opgepikt en snel verspreid over het internet.

Dinsdag plaatste de soldaat een [[popup file="2011-10/schermafbeelding-2011-10-20-om-14.17.08.png" description="bericht" alt=" " align="inline" ]] dat het verbranden van de boeken relativeert. Wegens het ruimtegebrek moest hij van de boeken af. Terugsturen kon niet wegens het ontbreken van een postkantoor, dus stak hij ze in de fik.

De boeken van O'Reilly waren gestuurd als onderdeel van Operation Shoebox. Dit project stuurt in het buitenland gelegerde soldaten dozen met typisch Amerikaanse producten. Aangezien O'Reilly een van de ambassadeurs van het project is, wordt zijn boek Pinheads and Patriots ook meegestuurd in de dozen.