Uitmaken: hoe het niét moet

wpk-admin 21 okt 2011 Leven

Aukje van Mierlo (31) had een relatie met Jasper. “Ik was een avond uit en hij was op hetzelfde moment ergens anders bier aan het drinken toen hij me belde: ‘Ik mis je. Ik moet je nú zoenen. Waar ben je?’ We bleken zo’n vijfhonderd meter van elkaar verwijderd. ‘Wacht daar!’ riep hij. ‘Ik ben over drie minuten bij je!'”

Aukje wachtte hem buiten op in de winterse kou – tevergeefs. De drie minuten gingen voorbij. En nog een paar. Ze besloot hem te bellen, maar kreeg geen gehoor. Jasper zou die avond niet meer verschijnen. Ze hoorde een paar dagen niets van hem, tot er een e-mail binnenkwam. “Op weg naar mij die nacht, ergens tijdens die vijfhonderd meter, was hij de liefde van zijn leven tegengekomen. Hij was mij vergeten.”

Toen Wilfried voorstelde hun toch al moeizame relatie in vriendschap om te zetten, knapte er iets bij Bibi de Jong (25) uit Rotterdam. Ze werd zo woedend dat ze niet meer goed wist wat ze deed. Ze raakten in een worsteling verwikkeld, en toen Wilfried met zijn rug tegen een standbeeld ging staan om even bij te komen, liep Bibi op hem af en sloeg ze hem met haar vlakke hand tegen zijn voorhoofd. Wilfred knalde tegen het standbeeld en Bibi vluchtte naar huis. Hoe Wilfred die nacht is doorgekomen, weet ze niet. Zijn spullen bracht ze naar een gemeenschappelijke vriendin. Eén ding was zeker: het was uit.

Linda de Kok (31) en Jeffrey uit Amsterdam waren tien jaar samen. Linda had al langer ergernissen. “Hij zat maar een beetje depressief op de bank, terwijl ik op pad ging en mezelf ontwikkelde.” Het werd haar steeds pijnlijker duidelijk dat Jeffrey niet de man was waarmee ze oud wilde worden. Dat bracht hen regelmatig tot het punt dat Linda vond dat er iets moest veranderen, en dat Jeffrey zei dat te zullen doen. “Maar dat gebeurde niet.” Op een dag zag Linda helder: dit is het niet voor mij. Daarop pakte ze onmiddellijk al zijn spullen in. Toen Jeffrey thuiskwam, stond zijn hele hebben en houden in dozen voor de deur op hem te wachten.

Reageer op artikel:
Uitmaken: hoe het niét moet
Sluiten