Spring naar de content

Volkskrant magazine zoekt nieuwe redder

Ja, je kunt – zoals nu gebeurt – José Rozenbroek ontslaan als cheffin. Je zou in theorie Barbara van Beukering (nu bazin van Het Parool) kunnen terughalen. Of LINDA.-hoofdredacteur Jildou van der Bijl kunnen wegkopen. Maar dan nog is het de vraag of je het kernprobleem van het Volkskrant magazine oplost: er staan al vanaf het prille begin (1998) te weinig advertenties in.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Officieel wordt Rozenbroek geloosd omdat de krant ‘een nieuwe koers’ met het magazine wil inslaan. Maar het blad was net gerestyled. Kennelijk was niet iedereen tevreden over het – inderdaad nogal non-descripte – eindresultaat.

Op 10 oktober had de redactieraad van de Volkskrant een indringend gesprek met de hoofdredactie, waarbij – aldus de redactieraad in een interne mail – ‘de mattenklopper is gebruikt’. “Alles is uiteindelijk terug te voeren op personen,” schrijft de redactieraad (helaas zonder namen te noemen).

Het magazine was echter altíjd al een bleeder.

Treurige conclusie: de producenten van hippe vrouwenspullen geloven nog steeds niet dat de gemiddelde Volkskrant-lezeres géén verstoft PvdA-lid is.