Spring naar de content

Bakkeromdehoekcolumnisten & briesende everzwijnen: Volkskrant-vrouwen vechten elkaar de tent uit

Bonje bij de Volkskrant. Ombudsvrouw Margreet Vermeulen schreef zaterdag over de wrevel van sommige lezers over het dagelijkse bombardement aan gemiep (lees: columns van vrouwen ‘die niet verder komen dan hun ouder wordende lichaam, de kinderen en de bakker om de hoek’). Haar eigen mening: “Ik vind dat ze (columns die niet verder komen dan hun ouder wordende lichaam, de kinderen en de bakker om de hoek, red.) in de krant niet misstaan, mits goed gedoseeerd. En daar ontbreekt het vaak aan.” Dat moet je dus niet zeggen tegen bakkeromdehoekcolumniste Sylvia Witteman, tevens echtgenote van de hoofdredacteur. Als een ‘briesend everzwijn‘ gaat ze tekeer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

(Lees verder onder de tweet van Witteman.)

In haar column van vanochtend is Witteman al bozig. Eerst citeert ze haar echtgenoot: “Uit onderzoek blijkt dat die columns (van Aaf Brandt Corstius en Sylvia Witteman) tot de populairste onder de lezers behoren.” Dan gaat ze op de cynische tour: “Kortom, van onze ombudsvrouw mag er best eens flink gesneden worden in de stukjes die u het liefst leest. Misschien is het ook een goed idee om in elke restaurantkeuken iemand neer te zetten die goed oppast dat het eten niet te lekker wordt?”

En: “Ik associeer dit soort emancipatie, om nog even triviaal te blijven, met damestoiletten. Veel vrouwen durven in openbare damestoiletten niet op de bril te gaan zitten omdat ze bang zijn dat die vies is. Daarom hurken ze erbóven, en pissen van weersomstuit de hele bril onder.”

Op Twitter doet Sylvia Witteman haar uitbarsting vanochtend nog eens dunnetjes over. Ze verbaast zich over de subjectiviteit van de ombudsvrouw, begraaft vervolgens de strijdbijl, graaft ‘m weer op, en ruziet nog wat verder met ex-Journaalbaas Hans Laroes: “Goh, zou je zoiets ook tegen een mán zeggen die een polemiekje in de krant voert? Zonde van het papier?”

Onderwerpen