Spring naar de content

Dubbelfuncties PVV’ers Limburg blijken tóch problematisch

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is niet erg enthousiast over de Limburgse PVV’ers met een dubbelfunctie in de Statenfractie. HP/De Tijd  berichtte vorige maand dat niet alleen in Noord-Holland PVV-volksvertegenwoordigers met een dubbele pet zitten. Het ministerie stelt nu dat het uit integriteitsoverweging niet aanbevelenswaardig’ is de twee PVV-Statenleden tevens betaald werk te laten verrichten als fractiemedewerker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De Statenleden Michael Heemels en Cor Bosman bleken vorige maand ook betaald medewerker van hun eigen fractie te zijn. Onafhankelijk Statenlid Harm Uringa (voormalig PVV, mind you) rook bloed en vroeg om opheldering.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken deed onderzoek en stelt dat de dubbelfuncties niet gewenst zijn. Desondanks doet de PVV wettelijk niets fout. Of zoals PVV-Statenlid/fractiemedewerker Heemels zegt: “Wij houden ons aan de wet. Andere partijen hebben daar moeite mee, maar ze zullen zich er bij neer moeten leggen. Al gaan ze op de kop staan, het is onze eigen keuze en onze eigen afweging die we bewust maken.”

Uit een eerder door Commissaris van de Koningin Johan Remkes (VVD) gelast onderzoek naar de Noord-Hollandse PVV-fractie bleek al eerder dat dubbelfuncties niet ontoelaatbaar zijn. Ook al zei fractievoorzitter Hero Brinkman de ‘gevoeligheden te begrijpen‘.

Onderwerpen