Spring naar de content

Onduidelijkheid over Mauro: wel of niet weg?

Twee verschillende werkelijkheden in de Tweede Kamer op dit moment. Volgens het ANP heeft immigratieminister Gerd Leers vanmorgen tegen de Tweede Kamer gezegd dat de jonge asielzoeker  Mauro Manuel terug moet naar Angola. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind bestrijdt dat. “De minister overweegt nog steeds een studentenvisum.” Ook PvdA-Kamerlid Hans Spekman bestrijdt de lezing van Leers aan het persbureau.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat zegt Joël Voordewind zojuist tegen HP/De Tijd. De Tweede Kamer was vanmorgen in conclaaf met Leers over de kwestie in een besloten overleg. Ook Tweede Kamerlid Hans Spekman (PvdA) vindt de conclusie dat Mauro het land moet verlaten te voorbarig: “Laten we eerst komende dinsdag afwachten. We zullen Leers dan proberen te dwingen. Maar daar is wel de steun van het CDA voor nodig.”

De twee waren vanmorgen aanwezig bij het besloten overleg met Leers. Voordewind wil niet te veel kwijt – ‘het was besloten tenslotte’ – maar vermoedt dat Leers nu zijn ‘spierballen wil laten zien’. “Ik ben erg verrast over wat er nu op het ANP staat,” besluit Voordewind.