Spring naar de content

Buzz-top-3: Nayef al-Saud, Florien & Hitler

1. NAYEF BIN ABDUL AZIZ al-SAUD (Taif, 1933) – Al 36 jaar de Saudische minister van Binnenlandse Zaken. Kreeg door het overlijden van broerlief Sultan de titel kroonprins. Conservatiever dan halfbroer Koning Abdullah en gelooft dat de zionisten achter de aanslagen van 11 september 2001 zaten. Is bovendien geen voorstander van vrije verkiezingen of vrouwen in het openbaar bestuur. Is een trouwe bondgenoot van Amerika in de strijd tegen het terrorisme en heeft een hekel aan Iran, vooral na het mislukte moordcomplot op de Saudische ambassadeur Adel al-Jubeir.
2. FLORIEN DE PELIKAAN (Artis) – Pelecanus onocrotalus. Ontsnapte in augustus uit Artis. Genoot lange tijd van haar vrijheid in de Kooipolder bij Sassenheim. Vloog vervolgens door naar het oosten, om op 24 oktober gespot te worden nabij het Duitse Darmstadt. Maakte donderdag een fatale botsing met de wiek van een windmolen. Door de ring aan haar poot kon Florien geïdentificeerd worden. De windmolenpelikaan zou niet misstaan in de collectie van het Rotterdamse Natuurhistorisch Museum naast de dominomus en de McFlurry-egel.
3. ADOLF HITLER CAMPBELL (New Jersey, 2005) – Zesjarig Amerikaans jongetje. Broertje van JoyceLynn Aryan Nation en Honszlynn Hinler Jeannie. Werd deze week door de plaatselijke rechter uit huis geplaatst. Ouders Heath and Deborah Campbell menen dat de uithuisplaatsing tegen hun vrijheid van meningsuiting ingaat. Kleine Adolf kwam al in 2009 in het nieuws omdat een lokale bakker zijn naam niet op de taart wilde zetten. Uiteindelijk was Wal-Mart wel bereid de taart te versieren met “Happy Birthday Adolf Hitler”.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Vorige week: 1. Giulia Sarkozy-Bruni. 2. Job Cohen. 3. Wang Yue.