Spring naar de content

Volkskrant-vrouwen vechten elkaar de tent uit (deel 2): ‘Yvonne Zonderop is een dom, kleinzielig trainwreck’

In de ene hoek: de vanuit de heup schietende bakkeromdehoekcolumniste & leider van #TeamEverzwijntje Sylvia Witteman, geflankeerd door de geestige kattenbakcolumniste Sheila Sitalsing. In de andere hoek: Volkskrant-ombudsvrouw Margreet Vermeulen, sinds vanochtend bijgestaan voormalig adjunct-hoofdredacteur Yvonne Zonderop. Inzet: schrijven vrouwelijke columnisten te veel over bakkers om de hoek & kattenbakken?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Eerder deze week konden liefhebbers van een goede catfight hun hart al ophalen. De kritiek van Vermeulen in haar ombudsvrouw-stukje van afgelopen zaterdag (te veel vrouwengemiep in de Volkskrant-kolommen) deed Witteman transformeren in een ‘briesend everzwijn‘. “Kortom, van onze ombudsvrouw mag er best eens flink gesneden worden in de stukjes die u het liefst leest. Misschien is het ook een goed idee om in elke restaurantkeuken iemand neer te zetten die goed oppast dat het eten niet te lekker wordt?” schreef ze.

Vanochtend kreeg Vermeulen bijval op de ingezondenbrievenpagina van de krant. Afzender: Yvonne Zonderop. “De onafhankelijke ombudsvrouw van de Volkskrant opperde zaterdag dat niet alle lezers staan te applaudisseren bij de zoveelste columnist (m/v) die vanaf het schoolplein of vanuit de bedstee de zoveelste persoonlijke ervaring met ons wil delen. Het was mij, eerlijk gezegd, uit het hart gegrepen. Dan moet Witteman niet meteen haar gram halen door de ombudsvrouw publiekelijk te betichten van zuur feminisme. Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren, te meer als je zo graag te boek staat als een sterke vrouw.”

De krant lag niet op de deurmat of Witteman reageerde alweer via Twitter: “Het stukje van Yvonne Zonderop, vandaag op de opiniepagina van de Volkskrant, zit vol foute citaten, kromme redeneringen en zelfs onwaarheden. Je kunt bijna niet geloven dat zo iemand ooit in de hoofdredactie van de Volkskrant heeft gezeten. O, wacht, in die tijd deed de hoofdredactie nog aan positieve discriminatie…”

Om er zeker van te zijn dat de klappen aankomen, gaat ze er nog een paar keer knoerthard overheen. Zonderop is dom en kleinzielig, alsmede een trainwreck. En om iets terug te doen tegen dat zure feminisme gaat ze vandaag lekker koken met alleen een schortje voor en verder niets. 

Juist, ja. Het is wachten op de volgende Volkskrant-vrouw die zich in deze steeds meer op een viswijvenoorlog lijkende fittie gaat mengen.

Zie ook: Volkskrant-vrouwen vechten elkaar de tent uit (deel 1)

Onderwerpen