Spring naar de content

Libië: groeten van de boys uit Misrata

Journalistenhumor. Gisteren hadden we even een dolletje met GPD-correspondent en somtijds HP/De Tijd-scribent Harald Doornbos. Nederland wil de gestrande Lynx-helikopter die nu nog steeds op het strand van Sirte staat terug, Doornbos schreef er een verhaal over. Op zijn Twitter-account gaf hij een inkijkje in de sfeer op straat in Libië. Voor 900 euro had hij de helikopter kunnen hebben.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Zou HP/De Tijd interesse hebben in die helikopter, vroeg Doornbos zich af. De buitenlandredactie van HP/De Tijd vond dat wel een geestig idee. Zouden de Libische strijders wellicht voelen voor een proefabonnement op het blad in ruil voor de helikopter? Daar hadden de helden van de Libische revolutie dus wel oren naar.

(Lees verder onder de foto.)
[[image file="2011-10/misrata1_1.jpg" align="inline" ]]

De helikopter in kwestie verkeert in slechte staat, toch wil het ministerie van Defensie hem terug. "De helikopter is van ons en hij hoort daar niet op een strand te staan," aldus een woordvoerder van het ministerie. Onduidelijk is wat Defensie verder met de helikopter wil doen. Iemand deed een suggestie aan de hand om het ding tentoon te stellen in het Aviodome in Lelystad. Doornbos denkt echter meer in termen van oud ijzer.

De bevolking van Misrata vindt het allemaal wel best verder. Zij vieren vooral de vrijheid. Doornbos raakte er door geëmotioneerd: "Overweldigend. Kom net terug van centrale plein waar hele bevolking Misrata de bevrijding viert. Koude rillingen. Soort 5 mei, maar dan vers. 1000'en mensen juichen, huilen tegen decor half verwoeste stad. Nieuw volkslied. Vlaggen. Strijders op schouders. Echt, brok in m'n keel." De belevenissen van Doornbos volgt u hier.

Onderwerpen