Spring naar de content

‘VVD-senator schold Domeinen-directeur de huid vol’

Zoals u wellicht heeft meegekregen, ligt wethouder/Statenlid/senator Jos van Rey (VVD) onder vuur. Er loopt in het Limburgse Roermond een integriteitsonderzoek tegen de liberale politicus. De rijksdienst Domeinen beschuldigt de Roermondse burgemeester en wethouders ondertussen van ‘samenspanning tegen de staat’. Kees Carlier, directeur Domeinen Regio-Zuid kreeg zelfs een ‘telefonische scheldkanonnade’ van wethouder Van Rey voor de kiezen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Domeinen, onderdeel van het ministerie van Financiën wilde in 2007 de oude rechtbank en gevangenis in Roermond van de hand doen. Er meldden zich vier kandidaat-kopers maar wat Domeinen betrof boden zij te laag. Het hoogste bod van 1,28 miljoen euro kwam van Van Pol beheer waarvan de eigenaar een goede vriend is van Van Rey. Domeinen schreef zeer tegen de zin van het college van B en W een nieuwe biedingsronde uit. De gemeente besloot toen met de vier potentiële kopers om de tafel te gaan zitten zonder de verkopende partij uit te nodigen. 

Domeinen regio-directeur kreeg Kees Carlier kreeg hier lucht van en tekende bezwaar aan. Uiteindelijk ging de afspraak niet door, wel kreeg hij een tierende wethouder Van Rey aan de lijn. Carlier beschuldigde Roermond vervolgens van ‘samenspanning tegen de Staat‘, aldus dagblad De Limburger. Uiteindelijk wist Van Pol het pand binnen te slepen.

Van Van Rey is bekend dat hij een opvliegend karakter heeft en zijn partner ook. Die stopte een rotte vis in de brievenbus van een journalist na een onwelgevallige publicatie over Van Rey. De politicus kwam in opspraak deze maand toen bleek dat hij nauwe banden onderhoudt met de Roermondse vastgoedman Piet van Pol. Er loopt inmiddels een integriteitsonderzoek tegen de wethouder geleid door oud-minister van Justitie Winnie Sorgdrager (D66).

Onderwerpen