Spring naar de content

Micro-managen met Dion Graus en Razda de olifant

Paniek in Dierenpark Emmen gisteren. Daar belandde de 45 jaar oude olifant Razda (1966, India) in de gracht nadat twee kleinere collega’s met elkaar in onmin raakten tijdens het voederen. De bul kreeg een duw, viel, brak een slagtand en kroop al snel weer omhoog. De PVV reageerde direct: dierenvriend Dion Graus kondigde Kamervragen aan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Het dierenpark moet een glooiende helling aanleggen in plaats van die droge gracht”, stelt Graus. “Net als elke fatsoenlijke dierentuin.” Twee jaar geleden maakte een andere olifant een noodlottige val in de gracht. Het beest brak een wervel, raakte verlamd en moest worden afgemaakt.

Het dierenpark besloot vervolgens de gracht te verhogen met rul zand. Een maatregel die overdudielijk gewerkt heeft, ook al moet Razda een deel van zijn slagtand missen. Enfin, na de Animal Cops vindt Graus dus dat ook Dierenpark Emmen vanuit Den Haag moet worden aangestuurd. Waarvan akte.

Hieronder amateurbeelden van de val van Razda.

Onderwerpen