Spring naar de content

KNVB-tuchtcommissie doet een Boekestijntje

Dat een onhandige tweet niet alleen is voorbehouden aan politici bewijst Hans Visscher, lid van de Tuchtcommissie van de KNVB. De Tuchtcommissie oordeelde deze week dat PSV-speler Kevin Strootman twee duels uitgesloten wordt wegens een overtreding afgelopen zondag tegen een speler van FC Twente. De KNVB vindt het niet wenselijk dat Visscher daar [[popup file="2011-11/visscher.jpg" description="over tweet" align="inline" ]] en gaat de zaak onderzoeken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De uitlatingen van Visscher zijn extra pikant omdat hij via datzelfde vermaledijde Twitter eerder zijn  uitgesproken voorkeur voor FC Twente liet blijken. De voetbalbond heeft de zaak nu in onderzoek. Een woordvoerder laat weten: "Dit is in ieder geval niet de juiste werkwijze, maar wij willen eerst onderzoeken hoe het precies in elkaar zit voordat we ons verder over de zaak uitlaten." Meer hier over bij de collega's van Voetbal International.

De overtreding van Strootman is overigens inzet van een bredere controverse. Zo weigerde PSV-coach Fred Rutten betrokken scheidsrechter Kevin Blom een hand te geven. Blom is nu gekwetst omdat Rutten hem een home referee noemde. 

<object width="470" height="248"><param name="movie" value="http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-1096008"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><embed src="http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-1096008" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="470" height="248" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always"></embed></object>

Onderwerpen