Smoel

wpk-admin 4 nov 2011 Cultuur

Eerst deed Matthijs het afwisselend met Francisco, maar dat werkte niet. Omdat Matthijs op maandag een klus had met Wilfred, deed Claudia de maandag. Toen ging Matthijs het alleen doen. Beter. Als Frits of Henk ziek was, deed Henk (of Frits) het alleen. Toen Paul het ziekenhuis in moest, deed ook Jeroen het alleen. Zo hoort dat. Je moet niet te veel klooien met duo’s.

Editie NL van RTL klooit de hele tijd met duo’s. Meestal wel zit Jeroen rechts, soms ook Wilson. Maar daarnaast zie ik toch vooral twee blondines, en ook wel een brunette. Dat vind ik gek. Kijk, Albert zit ook niet altijd naast Winston, soms zit daar Bridget of Erik. Maar dat snap ik. Albert is een ster. Die kan zijn vrije dagen uitonderhandelen. Maar vertrouwdheid is een succes-factor. Het is dus vreemd dat niet vijf dagen per week dezelfde blondine naast Jeroen zit. Nu schijnt die ene die je het meest ziet, Margreet, helemaal in Groningen te wonen -maar dat is haar probleem.

Het kan nog gekker. Er is een talkshowtje, dat heet 5op2. Dat slaat op een kwintet dat iedere dag een aflevering presenteert: Catherine, Sipke-Jan, Jörgen, Dieuwertje en Lucille. Zo bouw je dus geen vast publiek op. In kwesties van groot belang lijkt het mij geen slecht idee een vaste gids te hebben. Zoals wanneer het crisis is in Europa. En daar was Chris Ostendorf bij de NOS. De stropdas zat strak, maar… nog geen gezicht. Goed Idee – Slecht Idee

Reageer op artikel:
Smoel
Sluiten