Spring naar de content

Na weer een bestseller mag Saskia Noort van zichzelf even pauze nemen

Na acht boeken in even zoveel jaren last Saskia Noort een pauze in. Ze gaat uitrusten op Ibiza en haar nieuwe liefde Frans opzoeken in Ecuador. Noort kan gerust haar sabbatical ingaan nu haar nieuwste literaire thriller Koorts een week na publicatie direct op de eerste plaats in de fictie toptien is beland. Het verhaal heeft een autobiografisch tintje: een jonge redactrice verbreekt haar relatie en gaat met een vriendin naar Ibiza. In Koorts is er al gauw geen sprake meer van een rustige sabbatical: een van de dames verdwijnt van de aardbodem.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het onmiddellijke succes van Noort verdrijft AKO Literatuurprijswinnares Marente de Moor al na één week van de koppositie. De Nederlandse maagd zakt deze week naar plek twee, wederom een plaatsje voor Bonita Avenue van Peter Buwalda. 

De nonfictielijst blijft deze week welhaast onveranderd. De biografie van Steve Jobs is wederom lijstaanvoerder, voor Dit wordt jouw jaar van self-helpcoach Ben Tiggelaar en Wie verstaat er kips? van Youp van ‘t Hek. De lijst kent deze week wel twee nieuwkomers. In Stadsliefde brengt Adriaan van Dis een liefdevolle ode aan Parijs. Bij Pauw en Witteman mocht de francofiel al vertellen over zijn leven in de Franse hoofdstad. De bundel staat boordevol anekdotes en verhalen over la belle cité. Naast Van Dis komen ook Fokke & Sukke de lijst binnen. In Het afzien van 2011 neemt het eendenduo zoals gewoonlijk het afgelopen jaar op de korrel.