Spring naar de content

Amsterdams VVD-raadslid worstelt met ‘illegaal hotel’

Gedoe rondom het Amsterdamse VVD-raadslid Frank van Dalen. De vastgoedondernemer heeft volgens de gemeente een pand in bezit waarin zich een illegaal hotel bevindt. De VVD’er ontkent, het stadsdeel Centrum volhardt echter. De VVD’er noemt de situatie in Het Parool ‘kafkaïaans’. Het is niet de eerste keer dat Van Dalen in opspraak is in een onroerend goed-zaak.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Het gaat om een drietal panden aan de Prins Hendrikkade die in 2007 door Van Dalen werden aangekocht. Volgens de gemeente wordt in deze panden illegaal een hotel gëexploiteerd dat bovendien niet aan de juiste brandveiligheidseisen voldoet. Van Dalen houdt echter vol dat het geen hotel is maar een appartementencomplex voor short stay-gebruik. Iets wat ook vermeld staat op de website van het ‘hotel’. Van Dalen heeft overigens een bijzondere interesse in het concept van short stay.

“Er is geen receptie, geen roomservice, geen ontbijt en je kunt niet aan de deur komen om een overnachting te boeken. Er zijn alleen volledig ingerichte shortstay appartementen,” zegt Van Dalen vandaag tegen de lokale zender AT5. Bij een recente controle stelde de brandweer volgens Van Dalen vast dat het pand wél aan alle brandveiligheidseisen voldoet, als er sprake is van shorstay.

HP/De Tijd  berichtte [[download file=”2011-11/van-dalen.pdf” icon=”” text=”enige tijd terug al” title=”” ]] (PDF) over vastgoedman Van Dalen die een sloopvergunning wilde voor een deel van het ‘Zwitserse huis’, een monumentaal pand aan het Rapenburg. De advocaat van Van Dalen bleek toen in bezit te zijn van geheime stukken uit het college van B & W. Ook bleek in het documentenverkeer het fax-apparaat van toenmalig wethouder Ton Hooijmaijers (VVD) gebruikt te zijn. Van Dalen was campagneleider toen Hooijmaijers een gooi deed naar het Kamerlidmaatschap. Hooijmaijer vergaarde landelijke bekendheid tijdens de ‘bonnetjes-affaire’ in Noord-Holland waar hij gedeputeerde was. Deze week werd bekend dat een drietal wijze mannen onderzoek gaat doen naar de handel en wandel van de provincie. Hooijmaijers is inmiddels verdachte in een fraudeonderzoek.

VVD’ers en vastgoed; het blijft een moeilijke combinatie.