Exclusief: de allereerste sollicitatie voor de functie van homotrouwer

michiel eijsbouts 16 nov 2011 Politiek

Burgemeester IJssels van Gorinchem vindt de discussie over de weigerambtenaar ‘vervuild’. In NRC Handelsblad zei hij gisteren het ‘goed te vinden om een ambtenaar te hebben die huwelijken speciaal voor de Turkse en Marokkaanse gemeenschap doet, of een [[popup file=”2011-11/gorinchemnrc.jpg” description=”speciaal iemand voor homohuwelijken” alt=” ” align=”inline” ]]’.  Reden voor Michiel Eijsbouts om in de pen te klimmen. “Graag wil ik bij dezen dan ook solliciteren naar de functie van homotrouwer.”

Gemeente Gorinchem
Burgemeester IJssels
Postbus 108
4200 AC Gorinchem

Betreft: sollicitatie homotrouwer
Onze referentie: HT000000069-H
                                                                            Amsterdam, 16-11-2011

Hoogedelgestrenge heer IJssels,

In een artikel in NRC Handelsblad van gisteren over de zogenaamde ‘weigerambtenaren’ komt u uitgebreid aan het woord. Uit uw woorden blijkt dat u geen probleem maakt van ambtenaren die weigeren om homo’s in de echt te verbinden. U heeft zelfs een speciale ambtenaar in dienst ‘die voldoet aan de wensen van een streng gelovig paar’, in casu een streng gereformeerd paar. En u meldt het ‘goed te vinden om een ambtenaar te hebben die huwelijken speciaal voor de Turkse en Marokkaanse gemeenschap doet, of een speciaal iemand voor homohuwelijken’.

Door de term ‘homohuwelijk’ te gebruiken geeft u al een beetje aan welke richting het volgens u op moet. Sommige mensen weigeren namelijk die term te bezigen, omdat er volgens hen geen homohuwelijk bestaat. Volgens hen kennen we alleen het burgerlijk huwelijk, dat sinds enige tijd ook gesloten kan worden tussen mensen van het gelijke geslacht. ‘We spreken immers ook niet van een Turkenhuwelijk’, zo zeggen dat soort Prinzipienreiters. Maar ik sta aan uw kant, en ben helemaal voor een speciaal homohuwelijk. Graag wil ik bij dezen dan ook solliciteren naar de functie van homotrouwer.

Objectief gezien beschik ik over de vereiste kwaliteiten voor de functie van trouwambtenaar: ik verdien de kost met mijn pen, en heb jarenlange professionele ervaring met spreken in het openbaar. Aangezien ik gewend ben op te treden voor massa’s tot maximaal 1 miljoen personen, moeten de hoogstens 50 aanwezigen in de trouwzaal van uw stadhuis geen probleem vormen.

Belangrijker voor een goede homotrouwer is natuurlijk zijn feeling met de homowereld. Ook die zit, als u mij alvast even een referentie aan het homoschap veroorlooft, wel snor. Ik heb een goede vriend die homo is, en meerdere vrienden waarvan ik het vermoed. Verder kan ik Ich bin wie du van Marianne Rosenberg bijna woordelijk meezingen, en zet ik elk jaar grof geld in op de Nederlandse inzending voor het songfestival. Gisteren nog was ik op een evenement waar Cornald Maas aanwezig was, en ik moet zeggen dat me toen wel even door het hoofd schoot dat die er nog verrekte goed uit ziet voor zijn leeftijd. Of ik er zelf ook eentje ben weet ik nog niet zeker, maar het moge duidelijk zijn: mijn betrokkenheid bij de homoscene is groot. Ik draag ook vaak leder.

Aangezien u blijkbaar ook speciale ambtenaren inzet voor religieus angehauchte paren, is het misschien interessant om te weten dat ik geestelijk leider ben van de Rokerskerk. Dit is een immer groeiend kerkgenootschap, dat inmiddels ook in uw mooie gemeente enkele Leden telt. Indien twee van deze Leden met elkaar zouden willen trouwen, ligt het voor de hand dat zij dit huwelijk willen laten voltrekken door iemand met een zeker gevoel voor hun mooie geloof. En wie is er dan beter geschikt dan de Rooksteker zelve? Helemaal mooi zou het zijn als het nog twee homo’s zijn ook, dan kunnen we misschien dubbel tarief vragen. Alles ten bate van de gemeentekas natuurlijk!

Tevens ben ik al mijn gehele leven een groot fan van Bassie & Adriaan. Zou het niet heel mooi zijn als juist de gemeente Gorinchem weer voor de troepen uit loopt en een speciale trouwambtenaar aanstelt voor fans van Bassie & Adriaan? Mijn imitatie van de stem van Robin is inmiddels bijna perfect! ‘Wat-is-daar-op-uw-ant-woord?’

U begrijpt het al, er zijn mogelijkheden te over om de burgers van het mooie Gorinchem tegemoet te komen in hun terechte wens om getrouwd te worden door iemand die ze niet discrimineert. Graag ben ik u hierbij van dienst.

Uw visie dat ‘niemand getrouwd wil worden door iemand die dat met zo’n sik doet’ hoeft een succesvolle samenwerking niet in de weg te staan; sinds enige jaren is mijn aangezicht geheel vrij van beharing, evenals overigens een groot deel van de rest van mijn lichaam. Bovendien draag ik ook vaak leder.

Uw positieve respons zie ik met graagte tegemoet. Met vriendelijke groet, teken ik,

Michiel Eijsbouts
Allemansvriend

Postbus 3977
1001 AT Amsterdam

Eerdere correspondentie van Eijsbouts:
Brief aan T-Mobile

Reageer op artikel:
Exclusief: de allereerste sollicitatie voor de functie van homotrouwer
Sluiten