Spring naar de content

Dion Graus: na dierenpolitie ook perspolitie

PVV-Kamerlid Dion Graus neemt deze week de pers op de korrel. Noemde hij maandag HP/De Tijd-verslaggever Bas Paternotte bij Pauw en Witteman een ‘klotskop’ vanwege een hem onwelgevallige publicatie, gisteren moest Marcia Nieuwenhuis van dagblad De Pers het tijdens een Kamerdebat ontgelden vanwege een artikel over Graus’ geliefde animal cops. De ridder uit Limburg pleit nu ook voor een ‘perspolitie’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

In een Kamerdebat gisteren over de inspectie van de veesector haalde Graus fel uit naar De Pers en Nieuwenhuis. De ‘hufterigheid’ en de ‘schofterigheid’ van de journalisten die zijn dierenpolitie al enige tijd gratuit aanvallen, zo vervolgde Graus, daar ‘zou de Kamer toch eens iets aan moeten doen’. Eigenlijk, zei hij, zou er naast zijn dierenpolitie ‘ook een soort perspolitie’ moeten komen.

De tirade van Graus ging over een artikel van Nieuwenhuis waaruit blijkt dat de animal cops vooral een veredelde caviapolitie blijkt te zijn. De vijfhonderd animal cops zullen zich vooral richten op huisdieren, terwijl gedoogpartner PVV er juist voor pleitte dat de dierenpolitie ook mishandeling in de landbouw zou aanpakken. Dat achterhaalde Nieuwenhuis na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

HP/De Tijd‘s Bas Paternotte kreeg maandag bij Pauw en Witteman (vanaf 7:40) de wind van voren. Paternotte was een ‘klotskop’ en journalisten ‘rioolratten’. Graus was ontevreden over een reconstructie van zijn vertrek bij de Commissie De Wit die onderzoek doet naar het financieel stelsel. En nu pleit Graus met zijn perspolitie dus voor een vorm van censuur. Pijnlijk, de Europese fractie van de Partij voor de Vrijheid maakt zich tegelijkertijd namelijk zorgen over censuur.

Onderwerpen