Spring naar de content

Buzz-top-3: Weiwei, Fine & Yeater

1. AI WEIWEI (Beijing, 1957) – Chinese kunstenaar. Mede-ontwerper van het Olympisch Vogelnest in Beijing. China’s meest bekende dissident. Wordt al jaren door de Chinese regering beschuldigd van belastingontduiking. Werd eerder dit jaar nog 81 dagen vastgehouden en kreeg daarna huisarrest. Heeft deze week een bedrag van omgerekend 980 duizend euro overgemaakt naar de Chinese staatskas, om in beroep te kunnen gaan tegen een belastingaanslag van omgerekend 1,7 miljoen euro. Dat weerhield de Chinese autoriteiten er niet van om een nieuw wapen in te zetten: Weiwei wordt inmiddels beschuldigd van pornografie. Op de bewuste verboden foto is de kunstenaar zelf te zien, naakt met een klein, wit paardje voor zijn kruis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

2. BERNIE FINE (Brooklyn, 1945) – Al 35 jaar assistent-coach van het basketbalteam van de universiteit van Syracuse. Is deze week geschorst nadat een oud-ballenjongen hem beschuldigde van sexueel misbruik. Seksueel misbruik bij universiteitsteams is een hot issue in Amerika nadat twee weken geleden naar buiten kwam dat Jerry Sandusky, footballtrainer van Pennsylvania State, over een periode van vijftien jaar acht jongens had misbruikt. Het misbruikschandaal kostte uiteindelijk ook de kop van hoofdtrainer Joe Paterno, een levende legende in de Amerikaanse sportwereld.

3. MARIAH YEATER (1991) – Met de dood bedreigde Justin Bieber-fan. Beweerde dat hij de vader van haar kind was. Liep zelfs huilend weg tijdens een televisie-interview. Blijkt uiteindelijk een doodgewone bedriegster te zijn die met de leugen geld wilde vangen. Liep tegen de lamp toen ze haar vrienden smste dat zij de eerdere berichtjes over de echte vader moesten verwijderen van hun mobiel. Ondertussen is Biebers vriendinnetje, popster Selena Gomez, heel erg verdrietig om het hele babydrama.

Vorige week: 1. Billy Crystal. 2. Daniel de Wolf. 3. De geile leraar.

Onderwerpen