Spring naar de content

VVD-raadslid runt geen hotel maar vroeg wél hotel-vergunning aan

Interessante ontwikkeling in de kwestie rond het Amsterdamse VVD-raadslid Frank van Dalen. Stadsdeel Centrum beschuldigt de liberaal ervan een illegaal hotel te runnen, zelf ontkent hij. Het zou gaan om short stay-appartementen. Toch heeft hij in 2009 een hotelvergunning aangevraagd. Hij moest wel, short stay-appartementen zijn helemaal niet toegestaan aan de hoofdstedelijke Prins Hendrikkade.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Van Dalen zit dus in een catch-22 situatie. Wel een hotelvergunning aanvragen, vervolgens zeggen dat er geen hotel wordt uitgebaat in je vastgoedportefeuille. En nu blijkt dus dat er ook nog eens helemaal geen appartementen mogen worden gehuisvest op die plek. Er zijn politici voor minder in de problemen gekomen.

De lokale VVD ziet echter geen probleem in de situatie. "Het feit dat hij raadslid is, wil niet zeggen dat hij zijn recht niet mag halen," tekent het Parool op uit de mond van VVD-fractievoorzitter Robert Flos. Ook dat Van Dalen zitting heeft in de Commissie Bouwen en Wonen van de gemeenteraad is volgen Flos geen probleem. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Meer in de fotokopie hier onder.

[[image file="2011-11/dalen.jpg" align="inline" ]]