Spring naar de content

Occupy de-occupied Shell-gebouw

Opmerkelijk nieuws uit mistig Amsterdam: de Occupy-beweging heeft het gekraakte Shell-laboratorium verlaten. Eerder deze maand kraakten de demonstranten het gebouw. Uit een verklaring op de website van de organisatie blijkt dat de actie gekaapt werd door feestvierders. “Deze mensen zijn bezig, net als de 1%, zij die liever geld verdienen en plezier hebben dan te denken aan de gevolgen die zij geven door hun acties.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Er werd door ‘twee malloten’ getracht pschy-trance (sic) feestjes te geven. De krakers besloten dat het welletjes was en verlieten vannacht het pand om zich vervolgens bij de demonstranten op het Beursplein te voegen.

De demonstranten op het plein gaan een spannende tijd tegemoet. Burgemeester Eberhard van der Laan is hen tegemoetgekomen door een kerstevenement te verplaatsen naar De Dam. Wel liet hij doorschemeren dat het rond Sinterklaasavond uit is met de pret.

De Amerikaanse Occupy-beweging kan inmiddels op steeds meer sympathie van de bevolking rekenen. Dit komt met name door het stevige politieoptreden van de afgelopen weken. Zo maakte de foto van een meisje dat traangas in haar gezicht krijgt gespoten veel indruk. Hetzelfde gebeurde met de foto van een 84-jaar oude demonstrante die hetzelfde lot onderging in Seattle.

Onderwerpen