Spring naar de content

Hoogleraar Fennema verzon delen Wilders-biografie

Hoogleraar ‘politieke theorie van etnische verhoudingen’ Meindert Fennema heeft delen van ‘Tovenaarsleerling‘ – zijn biografie over Geert Wilders – verzonnen. Dat schrijft Kustaw Bessems in De Pers. Volgens Bessems heeft Fennema aan hem toegegeven dat delen van de biografie ‘verzonnen’ zijn. Opmerkelijk: uitgeverij Prometheus noemde het boek een ‘goed gedocumenteerde beschrijving van de politieke carrière van Geert Wilders’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Fennema vroeg of Bessems een deel van het boek wilde lezen voor publicatie. Die laatste rook al snel onraad: “Er stonden bronloze passages in waarover ik vroeg: hoe wéét je dat? Dat Wilders’ vrouw meent bij haar man ‘een zekere mate van narcisme te ontwaren’ en dat Wilders ‘supergeheime affairettes’ heeft met vrouwen die in Den Haag werken, waren slechts twee voorbeelden. (-) Fennema antwoordde dat hij deze en andere gegevens had verzonnen. ‘Zo zou het gegaan kúnnen zijn.’” Bessems’ column leest u hier.

Het is niet de eerste keer dat Wilders in een kwaad daglicht wordt gezet met verzonnen feiten. Vorig jaar moest de VPRO door de knieën toen bleek dat de bewering dat Wilders omgang had met een heroïneprostituee niet bleek hard te maken. De gewraakte bewering werd vervolgens uit Wilders the movie verwijderd.