Gelekte notulen

wpk-admin 25 nov 2011 Cultuur

Het hoeft niet lang te duren, er is maar één agendapunt. Notulen van de ingelaste raadsvergadering van de raad van commissarissen van AFC Ajax.

Aanwezig: P. Römer, M. Olfers, prof.dr.ir. S. ten Have en E. Davids.

Niet aanwezig zonder tegenbericht: J. Cruijff. Notulist: D. Blind.

Steven stelt voor de vergadering te openen. Vraagt of iedereen zijn mailtje van vanmorgen heeft ontvangen. Marjan reageert dat ze het wel wat kort dag vond, ‘s ochtends een mailtje om ‘s avonds te vergaderen. Edgar beaamt dat, hij heeft er zijn kickboksles voor moeten verzetten.

Steven geeft Marjan en Edgar gelijk, maar zegt dat het om hoogst belangrijk nieuws gaat. Een uitzondering. Marjan en Edgar begrijpen dat.

Paul vraagt zich af waar Johan is.

Steven zegt dat iedereen het mailtje heeft ontvangen, Johan dus ook. Waarom hij er niet is, weet hij niet.

Marjan stelt voor om pizza’s te bestellen als het lang gaat duren en vraagt of ze even naar huis mag bellen.

Steven zegt dat het wat hem betreft niet lang hoeft te duren. Er is maar één agendapunt. Edgar stelt daarop voor om naar het eerste agendapunt te gaan. Dit voorstel wordt met algemene stemmen aangenomen.

Punt 1 is het punt van de benoeming van een nieuwe technisch directeur. Steven zegt iemand op het oog te hebben. Edgar zegt ook iemand op het oog te hebben, maar blijkt het bij navraag niet over de directeurspositie te hebben. Hilariteit alom.

Steven stelt voor terug te keren naar de feiten. Ook dit voorstel wordt met algemene stemmen aangenomen.

De feiten liggen als volgt: hij heeft Louis van Gaal gepolst voor de functie. Hier moet iedereen erg om lachen.

Als iedereen is uitgelachen, zegt Steven dat het wel waar is. Paul vraagt wat Johan daarvan zal vinden. Steven merkt – terecht – op dat Johan er niet is.


Edgar vraagt zich af of Louis dat wel wil. Steven antwoordt dat hij en Louis er al uit zijn. Marjan vraagt nog een keer of ze even naar huis mag bellen. Steven zegt dat het goed is.

Paul vraagt of hij mag concluderen dat het allemaal al in kannen en kruiken is. Steven zegt dat het mag.

Steven krijgt een sms’je, vraagt of hij het mag voorlezen. Het is een sms’je van Johan, die schrijft dat hij nu pas thuiskomt van de verjaardag van zijn dochter en dat hij het mailtje wie hij nu leest niet begrijpt en als wat hij niet begrijpt wel begrepen is wij stapelgek zijn.

Steven zegt dat hij zal antwoorden dat de raad zo meteen zal stemmen over de komst van Louis van Gaal als directeur. Marjan stelt voor om voor de zekerheid vijf pizza’s te bestellen, voor als Johan alsnog komt.

Edgar merkt – terecht – op dat Johan vandaag in Barcelona is. Steven zegt dat daar helaas niks aan te doen is. Hij stelt voor om tot stemming over te gaan.

Iedereen is vóór de komst van Louis. Gelukkig maar, zegt Steven. Paul vraagt of de ledenraad dit nog kan tegenhouden. Edgar weet het niet, Steven denkt van niet.

Steven wordt gebeld door Nieuwsuur en daarna door Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door. Hij zegt drie keer dat het niet ondenkbaar is dat Louis van Gaal ooit terugkeert bij Ajax.

Wat zal Sjaak Swart ervan zeggen, vraagt Paul zich af. Steven zegt dat Sjaak Swart een oude gek is – en benadrukt dit niet in de notulen op te nemen.

Steven wordt gebeld door Jaap de Groot van De Telegraaf en drukt de oproep weg.

Edgar wordt ook gebeld door Jaap de Groot, Steven vraagt hem de oproep weg te drukken, omdat de vergadering tenslotte nog altijd bezig is.


Steven stelt voor over te gaan tot de rondvraag. Dit voorstel wordt met algemene stemmen aangenomen.

Marjan vraagt zich af waar de pizza’s blijven. Edgar is benieuwd hoe Jaap de Groot aan zijn nieuwe nummer komt.

Paul vraagt hoe het nu in godsnaam allemaal verder moet. Steven vindt dat een uitstekende vraag, hij belooft er een volgende keer op terug te komen en belooft er een notitie van te maken.

Reageer op artikel:
Gelekte notulen
Sluiten