Help collectie Wennekendonk naar het Utrechts Archief

bas paternotte 26 nov 2011 Cultuur

Het Utrechts Archief heeft de zinnen gezet op de portretten van Kees Wennekendonk. De Utrechtse kunstenaar (1957) tekent al jaren markante Utrechters waaronder Dick Bruna, Anton Geesink (zie boven) en Willeke van Ammelrooij. Maar het zijn zware tijden, het Archief krijgt de financiering niet rond, er is nog 15.000 euro nodig. Het Utrechts Archief en Wennekendonk hebben dus hulp nodig. Nu komt u in het plaatje.

Wennekendonk maakte de 65 tekeningen tussen 2003 en 2006 voor het Utrechts Nieuwsblad en maandblad ZIN. Het Utrechts Archief vindt de portretten van historische waarde en wil dat ze behouden blijven voor het nageslacht. Maar de tijden zijn er niet naar, vanwege de bezuinigingen krijgt het instituut de financiering niet rond.

[[image file=”2011-11/bruna.jpg” align=”left” ]]

Daarom heeft het Utrechts Archief samen met Wennekendonk een actie bedacht: het geld moet van elders komen. De Rabobank betaalt inmiddels mee maar er is nog steeds een gat van 15.000 euro. Wellicht dat u het volgende voorstel in overweging wilt nemen.

Iedere sponsor die 100 euro bijdraagt ontvangt van de kunstenaar een gesigneerde reproductie op c-PRINT van zijn pentekening ‘Weesbrug’. [[popup file=”2011-11/weesbrug-kees-wennekendonk.jpg” description=”Formaat 25 x 25 cm” align=”inline” ]]. Iedere sponsor die 500 euro bijdraagt adopteert daarbij een portret uit de collectie (met naamsvermelding) en ontvangt een gesigneerde reproductie (keuze uit ‘de 65’) op ware grootte op aquarelpapier.

Geeft, en geef gul.

Reageer op artikel:
Help collectie Wennekendonk naar het Utrechts Archief
Sluiten