Spring naar de content

HP/De Tijd kiest Nederlander van het jaar: de Normaalman

Het was zeker het jaar van de Grieken. En ook Berlusconi had een stevige présence in 2011. Maar aangezien hij noch de Grieken in Nederland wonen, konden ze niet meedingen naar de titel ‘Nederlander van het jaar’ die wij te vergeven hadden. Na een aantal stevige nominatierondes, een paar amper bijgelegde kloppartijen en een ondemocratische slotconclusie van de hoofdredactie presenteren wij hier met trots HP/De Tijd’s ranglijst van de 43 Nederlanders die het stevigst hun stempel drukten op het jaar 2011.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

1. Emile Roemer
De SP-voorman heeft een hoofd dat alleen in Nederland voorkomt. Iets te groot en te vlezig ten opzichte van het lijf en met uitstaande oren die extra aandacht trekken doordat het haar eromheen netjes is weggeschoren met de tondeuse. Roemer lijkt me een man van de stationskapper, bij wie hij al jaren komt en tegen wie hij, eenmaal op de stoel en onder het laken, steevast dezelfde opmerking maakt die ooit als grap is begonnen: “Haal er maar voor een tientje van af, Toon.”

Lees verder en reageer.

Onderwerpen