Spring naar de content

Kerstoproep: 'Verwen uw chihuahua'

Terwijl de Nederlandse pers nog druk is met het afronden van het Sinterklaasnieuws, zijn de buitenlandse kranten al een fase verder: zij blikken vooruit op Kerst. Om de lezer ieder jaar weer te verrassen, tonen de redacties zich van hun meest originele en barmhartige kant.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Zo kun je volgens BILD je huisdier dit jaar beslist niet overslaan met de kerstinkopen. Maar wat aan te schaffen voor een chihuahua die doorgaans het hele jaar wordt verwend? Het Duitse boulevardblad geeft een gouden tip: een sofa, bekleed en wel, die de chihuahua vast een zeker koninklijke gevoelens zal bezorgen. Prijs: 330 euro. Een koopje dus! Voor de papegaaien in Duitse familiekringen is ook iets bedacht: een basketbalnetje waar vogellief zélf de bal in kan werpen. 

De Britse krant The Sunday Times pakt ook breed uit met hun Christmas Appeal: ze tonen een goedlachse foto van prins William en zijn kerverse bruid 'Catherine', die zich dankbaar tonen dat de krant het project Beatbullying heeft uitgekozen om tijdens de kerstdagen onder de aandacht te brengen. "Dit goede doelen project brengt positieve en duurzame verandering aan honderden of duizenden jonge levens," aldus het prinselijke paar. Het betreft een project voor gepeste kinderen, zoals de mooie Amanda die dagelijks door haar klasgenoten werd uitgescholden, bekogeld en bespuugd, tot de dood volgde. En dat alles omdat haar klasgenoten jaloers waren op haar 'looks' - aldus het sprekende voorbeeld dat wordt gegeven in deze Christmas Appeal. De Sunday Times-lezers worden opgroepen om 1000 dollar (!) te storten om het leven te redden van 5.555 kinderen. Ze hebben in totaal 500 donateurs nodig om hun doel te bereiken.

Ook op de Britse redactie van The Huffington Post is de kerstgekte uitgebroken. De website telt voor vandaag maar liefst twintig artikelen waarin het woord 'Kerst' voorkomt. Het onderwerp wordt van álle kanten belicht, met hamvragen als 'hoe leg ik het kerstfeest aan mijn kinderen uit als ik een atheïst ben?' , de verklaring waarom het shoppen voor Kersmis dit jaar zo vroeg van start is gegaan en een artikel waarin premier David Cameron uit de doeken doet dat hij, ondanks zijn drukke loopbaan, nog altijd traditioneel Kerst viert, met sok en al.

Onderwerpen