Deze week in HP/De Tijd

saskia valintgoed 7 dec 2011 Politiek

(kijk voor de onderwerpen onder de cover)

[[image file=”2011-12/49_groot.jpg” ]]

*De nieuwe conservatieven: Arie Boomsma en Thierry Baudet
Conservatieven, waren dat geen stoffige oude mannen? Niet in het geval van Arie Boomsma en Thierry Baudet, twee jonge en mediagenieke opiniemakers. Een gesprek over het nieuwe conservatisme. ‘Het is niet één verhaal, één partijprogramma. Het is een manier van kijken’.
klik hier

* AZ: hoe ‘t ook kan!
Ajax heeft een begroting van 65 miljoen euro, die van AZ is 25 miljoen. Boven de ArenA hangt permanent een zwarte rookpluim, in Alkmaar is het al jaren rustig. Ajax staat vierde, AZ blijft de trotse koploper. Wat is het geheim van AZ? Of moeten we zeggen: wie? Een fan van het eerste uur gaat op onderzoek uit.
klik hier

* Wat vindt de gans?
Wat doen we met de ganzen die op Schiphol de vliegveiligheid in gevaar brengen? Staatssecretaris Joop Atsma zegt: vergassen. Maar wat zeggen de dieren, in het parlement vertegenwoordigd door Marianne Thieme?
klik hier

* Terreur in lijn 3
De Amsterdamse Ruben wordt in augustus vorig jaar door een groep jongeren in de tram mishandeld en daarna neergestoken, omdat hij hen aansprak op asociaal gedrag. Iedereen spreekt er schande van, maar als snel wordt het stil. HP/De Tijd sprak het slachtoffer, een verdachte en een getuige en was bij de rechtszaak.
klik hier

* Uilskuiken van de week: Hans Hoogervorst
Iedere week een artikel in zijn geheel op de site. Deze week de column van Joris van Casteren.
klik hier

Reageer op artikel:
Deze week in HP/De Tijd
Sluiten