Spring naar de content

Buzz-top-3: Rookhuizen, Van Nieuwkerk & De Walton familie

1. ROOKHUIZEN, STACEY (Amsterdam, 1986) – Platenbaas, presentatrice, playboypoes. Tot ieders verbazing lekten de Playboyfoto’s dit keer niet uit. Toch leverde alleen al de cover van het mannenblad genoeg reacties op. Een simpele zoekopdracht op Twitter levert al gauw een half uurtje leesplezier op. Het vlijmscherpe commentaar gaat niet alleen over het strijkplankfiguur van de femme fatale, maar ook over het feit dat ze bij DWDD Elvis de ‘King of Pop’ noemde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

2. VAN NIEUWKERK, MATTHIJS (Amsterdam, 1960) – Kijkbuiskanon. Hollands meest geliefde/gehate presentator. Is onmiddelijk voorpaginanieuws als hij onwel wordt tijdens de uitzending en de autocue niet meer kan voorlezen. De commotie over de ontbrekende uitzending op internet was nog niet verstomd of hij was wéér in het nieuws: hij meldde zich ziek. Zodoende mocht Menno Bentveld de honneurs waarnemen, tot verademing van velen. Matthijs heeft ondertussen de dokter bezocht, en maakt het goed.

3. DE WALTON FAMILIE (Kingfisher, Oklahoma) – Erfgenamen van Sam en Bud Walton, de broers die de succesvolle keten hebben opgericht in 1962. Zijn nu steenrijke eigenaars van supermarktmonopolist Wal-Mart. Beschikken gezamelijk over 24,5 miljard dollar (omgerekend 18 miljard euro). Daarmee hebben ze evenveel geld op de bank staan als de armste dertig procent van de Amerikaanse bevolking. De familie is daarmee ongewild symbool geworden voor de rijke 1 procent waartegen de 99 procent (alias de Occupy-beweging) ten strijde trekt. Occupy Wall Street wordt Occupy Wal-Mart.

Vorige week: 1. Jeremy Clarkson. 2. Harm Beertema. 3. Sinterklaas