Spring naar de content

Christmas is all around us

Sinterklaas is allang het land uit, dus mag Kerst in alle hevigheid losbarsten. Kom maar op met die Nordmannen van de [[popup file=”2011-12/schermafbeelding-2011-12-12-om-12.15.35.png” description=”Albert Heijn” alt=” ” align=”inline” ]], rendiertruien en non-stop kerstliedjes.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op muzikaal gebied is 2011 een rijk jaar als het om de kerst gaat. Verschillende Nederlandse artiesten hebben hun bijdrage geleverd aan het album So this is Christmas. Covers van Moke, Giovanca en Pete Philly worden afgewisseld met originele nummers van bijvoorbeeld the Medics en Miss Montreal. Op het album ontbreekt nog volksartiest nummer één, Zanger Rinus. Hij komt dit jaar met de kersthit Heb jij m’n piek gezien. Het nummer is pas vijf dagen uit en nu al door een half miljoen mensen bekeken op YouTube. Hieronder de kers(t)verse clip van Rinus, waarin hij uiteraard vergezeld wordt door zijn geliefde Debora.

Is het rijmschema van Rinus nog iets te ingewikkeld dan is het raadzaam de kersthit van The Don’t Touch My Croque-Monsieurs te beluisteren. Deze post-avant garage punk rockband vindt vooral zichzelf heel goed: “Dit is hoe Andy Warhol een kerstvideo zou maken.” Hoe dat eruit ziet zie je hieronder:

Onder het genot van deze onophoudelijk rinkelende kerstbellen moet het huis natuurlijk ook versierd worden. Engelenhaar, wat glimmende ballen en een mooie piek volstaan natuurlijk niet meer: het moet groot, groter, grootst. De familie Beckham blijkt 41.000 euro te besteden aan versiering voor de feestdagen, en gravin Ortenburg laat haar kasteel Middachten elk jaar professioneel onder handen nemen. Voor inspiratie: op de website van ABC staat een vrolijke diashow van bizarre kerstbomen uit de hele wereld.

Soms slaat kerstversiering iets te ver door. Een vrouw in Amerika hing voor de grap een kerstpop aan de dakgoot. Nog diezelfde dag kreeg ze de politie op bezoek. De agenten beweerden dat zij door de versiering bijna een ongeluk had veroorzaakt omdat bestuurders zo schrokken van het tafereel dat zij niet op de weg letten. Een dag later klom een 55-jarige buurvrouw zelfs in allerijl een ladder op in de overtuiging het leven van de man te redden. Op het dak aangekomen ontdekte ze pas dat het slechts om een flauwe kerstgrap ging. De eigenares van de pop heeft, om erger te voorkomen, de pop intussen weggehaald.

Zorgen de liedjes en versierde bomen nog niet voor genoeg kerstsfeer, dan is een bezoekje aan een kerstmarkt de moeite waard. In de Grote Kerk in Breda vindt dit jaar opnieuw de doorgaans drukbezochte kerstmanifestatie plaats. Koren en een kraam met koek&zopie zorgen voor de nodige warmte en gezelligheid. In de Amersfoortse Sint Ansfriduskerk staan honderden kleine en grote [[popup file=”2011-12/schermafbeelding-2011-12-12-om-13.57.11.png” description=”kerststallen” alt=” ” align=”inline” ]] uit alle delen van de wereld tentoongesteld. De verzameling biedt een interessant [[popup file=”2011-12/schermafbeelding-2011-12-12-om-13.56.08.png” description=”kijkje” alt=” ” align=”inline” ]] op verschillende culturen. Zo zitten in Rusland de wolf, de os en de ezel gebroederlijk naast elkaar en hebben schapen in Peru plaatsgemaakt voor lama’s.

Onderwerpen