Spring naar de content

Alle Angels naar Den Ilp

MET UPDATE Het gerucht gaat dat de Amsterdamse Hells Angels willen verhuizen naar het landelijke Den Ilp. Een dorpje bij Amsterdam met nog geen duizend inwoners dat bekend staat om de uitbundige lichtversieringen rond de Kerst. De gemeente gaat erover vergaderen. De plaatselijke makelaar weet nog niet wat hij ervan moet denken. “Zet in ieder geval mijn naam maar niet in het stuk…”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Karen Geurtsen

De Hells Angels willen naar Den Ilp verhuizen. U verkoopt daar huizen. Denkt u dat hun komst invloed heeft op de huizenprijzen?

“Ik wist nog niet dat ze wilden komen, maar er wonen er al een aantal. De voorzitter woont bijvoorbeeld in Landsmeer, daar heb ik nooit last van. Dus als ze op die manier ook hun clubhuis bestieren, lijkt me dat geen probleem.”

En voor de tsunami aan motoren bent u ook niet bang?

“Den Ilp is een lintbebouwing, dat betekent dat het een lange straat is. Het imago van de Hells Angels lijkt me daarom meer een probleem dan de overlast.” 

Verwacht u dat de huizen die nu in de verkoop staan voor een lager bedrag weggaan door dit nieuws?

“Het ligt eraan waar ze komen. Ergens achteraf in een weiland of middenin het dorp. Dat is nogal een verschil. Maar misschien gaat het ook juist wel heel goed met de verkoop als alle Angels daar een huis kopen. Ik wacht het nog even af.”

U bent optimistisch. Bedankt voor uw tijd. Mag ik uw naam noteren?

“Nee, dat hoeft niet. En laat onze kantoornaam ook maar achterwege. Ik wil liever niet geassocieerd worden met de Hells Angels.”

UPDATE: De makelaar kan opgelucht ademhalen, want de woordvoerder van de Hells Angels ontkent dat Den Ilp een optie is.