Deze week in HP/De Tijd

saskia valintgoed 14 dec 2011 Politiek

(kijk voor de onderwerpen onder de cover)

[[image file=”2011-12/cover50_groot.jpg” ]]

* Bij welke politicus zou ú onderduiken?
We stemmen op politici omdat we ze de leiding van het land toevertrouwen. Maar ‘vertrouwen’ is een ruim begrip. Het gaat niet alleen om bestuurlijke kwaliteiten, maar ook om karakter. Hoe beoordeelt Nederland het geweten van zijn belangrijkste politici? De opmerkelijke uitslagen van een enquête van Maurice de Hond in opdracht van HP/De Tijd.
klik hier

* Allemaal ov-aso’s
Ergert u zich ook zo aan al die horken in het openbaar vervoer? Een kleine troost: zij ergeren zich waarschijnlijk ook aan u. Een top-elf van hinderlijk gedrag.
klik hier

* Een zaak met een luchtje
Ook in de provincie wordt keiharde politiek bedreven. Zoals in de Hof van Twente, waar een rel woedt om een dubieuze deal die de gemeente bijna een half miljoen euro heeft gekost. Toenmalig burgemeester Ank Bijleveld stond erbij en keek ernaar. ‘Een fout is een cadeautje. Daar kun je van leren.’
klik hier

* Terug naar China
De jonge generatie Chinese Nederlanders trekt ‘terug’ naar China. In het land dat ze alleen kenden van familiebezoek, gaan ze hun kansen verzilveren. Vier portretten van Nederlandse Chinezen in Shanghai.
klik hier

* Peilloze dieptes
Iedere week een artikel in zijn geheel op de site. Deze week de column van Jojanneke van den Berge.
klik hier

Reageer op artikel:
Deze week in HP/De Tijd
Sluiten