Spring naar de content

Dochter Clinton maakt omstreden televisiedebuut als reporter

Terwijl moeder Hillary alle hoeken van de wereld bezoekt en haar vader Bill een noodfonds voor Haïti heeft opgericht, timmert dochterlief aan de weg als journalist. Chelsea Clinton haalde een maand geleden al alle voorpagina’s toen bekend werd dat ze reportages zou gaan maken voor nieuwszender NBC. We moesten er even op wachten, maar maandagavond was het zover: Chelsea’s televisiedebuut.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

In de vijf minuten durende reportage bezoekt Chelsea een vrouw in Arkansas die haar hele hebben en houden heeft ingezet voor de arme kinderen in haar omgeving. De reacties op het televisiedebuut van Chelsea waren over het algemeen negatief. Washington Post noemt Chelsea “mogelijk de saaiste persoon van deze tijd”, Newsday hekelde haar monotome stem en ook op Twitter vond men haar over het algemeen saai en zonder uitstraling.

De meeste kritiek was echter gericht op het vermoeden dat het NBC vooral om de kijkcijfers te doen was. Dit zou voornamelijk blijken uit de manier waarop Williams Clinton welkom heette bij de NBC-familie: “In the months to come, we want to hear about you and your life.”

Chelsea Clinton is niet het enige kind van een invloedrijke politicus die omwille van de kijkcijfers een journalistieke baan aangeboden heeft gekregen. Jenna Bush, dochter van George W. Bush, is reporter voor de Today Show en John McCain’s dochter Meghan is vaak te zien als politiek deskundige bij nieuwszender MSNBC.

En wat vindt u? Is de kritiek terecht?: