Spring naar de content

Machinistenvakbond: “Bang? Welnee”

Gratis krant Metro meldt dat machinisten en conducteurs bang zijn. Ze vrezen voor de veiligheid in overvolle spitstreinen. Volgens Wim Eilert, bestuurder van de Vakbond Voor Rijdend Personeel, zijn machinisten en conducteurs helemaal niet ‘bang’. “Maar het is wel heel lastig voor hen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ivo Van Woerden

Wat is lastig?

“Steeds vaker worden machinisten en conducteurs met te krap materieel op pad gestuurd. En dan moeten ze reizigers teleurstellen of ze wegsturen omdat er geen plek is. Je hebt immers vluchtwegen nodig.”

Maar de machinisten en conducteurs zitten dan niet bang voor gefrustreerde reizigers in een hoekje tot de rit weer voorbij is?

“Welnee, het zijn gewoon professionals die keurig hun werk doen. Het hoort bij het vak dat het wel eens lastig is. Maar ‘bang’ zijn ze niet.”

U zegt dat er te weinig materieel wordt ingezet. De NS zegt in een reactie tegen Metro dat ze direct in gesprek zullen gaan met hun personeel en actie zullen ondernemen.

“Ja dat heb ik al vaker gehoord. Maar dit speelt al langer. De NS moet beter anticiperen op druktes en extra wagons inzetten als dat nodig is, dan brengen ze hun personeel ook niet in lastige situaties.”

Meer lezen over OV-frustraties kan hier

Onderwerpen