Spring naar de content

Zanger Rinus goes international

Hij haalde net niet de lijst van HP/De Tijd's Nederlander van het jaar, maar als er een Nederlandse artiest is doorgebroken in 2011 is het ongetwijfeld Rinus Dijkstra uit Drachten. Met hits als Romana op de scooter en Jij mag nu gaan rijden was Zanger Rinus al ongemeen populair op Youtube. Een week geleden kwam zijn eerste kerstnummer uit: Heb jij mijn piek gezien? Diezelfde hit is nu vertaald in het Engels. Het begin van een internationale carrière?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Doorbreken in het buitenland is voor Nederlandse artiesten een evengrote als haast onbereikbare droom. Het Volendamse duo Nick en Simon probeert het sinds kort in Duitsland en maakte een uitstapje naar het beloofde land Amerika. Caro Emerald heeft al meer succes buiten de landsgrenzen, zij verkocht al meer dan 100.000 albums in Groot-Brittanië en op de Italiaanse radiozenders zijn haar nummers vaak te horen.

Het is echter de vraag of Rinus dezelfde hitpotentie heeft als Nick, Simon of Caro. Twitterend Nederland is al druk bezig Rinus te promoten, en tegelijkertijd excuses aan te bieden. Oordeel zelf:

Onderwerpen