Spring naar de content

U wordt het gelukkigst van een geit geven

Het is kerstcadeau-inkoopweekend. Vorig jaar gaf een Nederlands gezin gemiddeld 443 euro uit met de Kerst, waarvan de helft aan cadeaus. Met cadeaus geven is helemaal niks mis, we worden er zelfs gelukkig van. Voor een extra geluksdimensie: Koop een geit. Plus: nog wat tips voor kerstcadeaus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Karen Geurtsen

450 Miljard gaven de Amerikanen uit aan kerstcadeaus vorig jaar. Dat terwijl schoon water voor de hele wereld slechts 20 miljard kost. Als alle Westerse landen hun Kerstviering een keer overslaan, zouden veel arme mensen een stuk beter af zijn. Zoveel moge duidelijk zijn.

Maar we doen het niet. Om redenen van egoisme, hebberigheid of gewoon desinteresse. Ook dat moge duidelijk zijn. Gelukkig zijn er ook manieren waarop zowel u als iemand die het minder getroffen heeft, gelukkig kan zijn met Kerst. Adopteer voor een geliefde bijvoorbeeld een geit. Voor slechts veertig euro bent u gelukkig omdat u wat geeft, is uw geliefde gelukkig omdat hij of zij wat krijgt en wat geeft, en is de tienermoeder in Oeganda (die de geit krijgt) gelukkig omdat ze een bron van voedsel en inkomsten heeft. En de geit is gelukkig omdat… Nouja, hij is vast heel gelukkig. Op en top Kerstgevoel, niet?

Sowieso is het zaak dit weekend kritisch te zijn op uw kerstinkopen. Wist u bijvoorbeeld dat het beter is om 1 heel leuk cadeau te kopen, dan een leuk cadeau en een minder leuk cadeau daarbij? Een ontvanger kijkt namelijk naar het gemiddelde succes van de ontvangen cadeaus. Niet naar de hoeveelheid.

Niet zo veel te besteden door crisisperikelen? Zelfgemaakte cadeaus zijn natuurlijk ook helemaal in. Ga kerstballen breien, of fruit haken. Bespaart u honderden euro’s mee. Houdt uw hele familie van dieren? Naast de geit kunt u ook een kip, een pup, een schaap, een eend of een ezel adopteren. Zowel in binnen- als in buitenland. Wie wordt daar nou niet gelukkig van?